top of page
Futura Helse Logo -24.png

 Vi gir deg frekvensene som kroppen din vil ha

Når bør idrettsutøvere bruke PEMF?




Idrettsutøvere kan dra nytte av PEMF-behandling på flere tidspunkter i forbindelse med trening og konkurranser for å optimalisere prestasjon og restitusjon. Her er noen av de viktigste tidspunktene hvor bruk av PEMF kan være mest fordelaktig:


1. Før Trening og Konkurranser

Oppvarming: Bruk av PEMF før trening eller konkurranser kan bidra til å øke blodstrømmen, forbedre oksygentilførselen til musklene, og forberede kroppen på fysisk anstrengelse. Dette kan føre til bedre ytelse og redusert risiko for skader under aktiviteten.


2. Etter Trening og Konkurranser


Restitusjon: Etter en intens treningsøkt eller konkurranse, kan PEMF bidra til å akselerere restitusjonsprosessen. Behandlingen hjelper med å redusere muskelsårhet, betennelse og fremme raskere muskelreparasjon ved å øke blodgjennomstrømningen og fjerne melkesyre effektivt.


Skadebehandling: Dersom utøveren har pådratt seg en skade, kan PEMF-behandling benyttes umiddelbart for å redusere hevelse og fremskynde helingsprosessen.


3. I Perioder med Intens Trening


Mellom Økter: Under perioder med høy treningsintensitet, som for eksempel i forkant av en stor konkurranse, kan regelmessig bruk av PEMF mellom økter bidra til å forhindre overbelastningsskader og sikre at utøveren kan opprettholde et høyt treningsnivå uten å bli utmattet.


4. Under Skadeforebygging


Ved Tidligere Skader: For utøvere med en historie av tidligere skader, kan bruk av PEMF på utsatte områder bidra til å styrke vev og redusere risikoen for nye skader.


5. I Hvileperioder


Ved Oppbygging: Selv i perioder med lavere treningsintensitet, kan PEMF bidra til å opprettholde muskelstyrke og fremme generell helbred, noe som gir en jevnere overgang tilbake til høyere intensitet når det trengs.


Ved å integrere PEMF-behandling på disse strategiske tidspunktene, kan idrettsutøvere oppnå en mer effektiv og helhetlig tilnærming til trening, restitusjon, og skadeforebygging, noe som kan forbedre deres generelle prestasjon og utholdenhet over tid.

bottom of page